Skapa ett A/B-test genom Google Optimize

Publiceringsdatum
December 22, 2022

Google Optimize är ett kraftfullt verktyg som låter dig optimera prestandan på din webbplats och förbättra upplevelsen för dina webbplatsbesökare. Ett sätt att göra detta är genom att skapa tester, som låter dig jämföra prestanda för olika versioner av din webbplats och identifiera den version som ger bäst resultat.

Följ dessa steg för att skapa ett test i Google Optimize:

1. Logga in på ditt Google Optimize-konto och klicka på knappen "Skapa experiment".

2. Följ anvisningarna för att välja webbplatsen som du vill optimera och typen av experiment som du vill skapa.

3. Välj de sidor som du vill inkludera i ditt experiment.

4. Skapa den eller de varianter av din webbplats som du vill testa. Detta kan innebära ändringar i innehållet, layouten eller designen på din webbplats.

5. Sätt upp målen för ditt experiment. Det här är mätvärdena som du vill spåra för att avgöra framgången för ditt experiment.

6. Ställ in inriktningen för ditt experiment. Detta avgör vem som kommer att se de olika varianterna av din webbplats.

7. Ställ in schemat för ditt experiment. Detta avgör hur länge experimentet kommer att pågå och när det startar.

8. Klicka på knappen "Starta experiment" för att starta ditt experiment.

Det är allt! Du har skapat ett test i Google Optimize. Du kan nu spåra prestandan för din webbplats och identifiera den version som ger bäst resultat med hjälp av verktygen och funktionerna i Google Optimize.

Andra läste också...

Tillbaka till hjälpartiklar